Piku vagyok, a Petivel közösen gondozott PhotoTrip szerzője, és ezennel én is belefogok a post-olásba. Úgy gondolom, hogy a fotózással és utazással kapcsolatos képeim bemutatásának sorozatát egy friss karneváli élménnyel kezdem, így ugyanis a bennem még elevenen élő – és fotókon rögzített – emlékeket halványulás nélkül tudom közreadni.

Természetesen szépen sorban mindenféle albumból fogok válogatásokat hozni és elmesélem majd mindazt, ami a képek kapcsán eszembe jut – mikor, hol készültek, mi volt az, ami megmozgatott-megérintett engem és a kép elkészítésére késztetett. Ez az első post-om, amit valaha írtam, legyetek tehát velem kíméletesek, de mindenképpen küldjetek visszajelzést arról, hogy mi tetszett, mi nem, mi a véleményetek a képekről, a helyszínről, a látottakról, illetve ha jártatok hasonló helyen vagy eseményen osszátok meg velünk is az élményt!

 

Az első bejegyzésem a legutóbbi utazásunk első és igen mozgalmas napjáról fog beszámolni. A képek február végén készültek, abban a hónapban amikor Cypruson minden a farsangról szól. A Limassolban hétről-hétre – a karneválhoz közelegve – egyre sűrűbb programajánlatokkal készülnek az itt élők a sziget egészéről idelátogatóknak.

limassoli "dalárda" társulat - meglepően jól énekeltek.
limassoli “dalárda” társulat – meglepően jól énekeltek.

A karnevál 110 felvonuló “csapatból” állt egyenként akár 100-150 résztvevővel, ötletes és ugyanakkor viccesebnél viccesebb járművek kíséretében. Az idősebbek és gyerekek főleg kis traktorok után akasztott, szépen átalakított pótkocsin vonultak fel a főutcán. Kivétel nélkül minden járműről olyan hangerővel szólt a zene vagy ének hogy az feltehetően a nap végére Limassol összes hangfalának végét jelentette.

Egy pillanatra mintha Rióban lettünk volna.

Ekkor próbáltam ki első alkalommal komolyabban a felszerelésem legújabb tagját, egy Sigma 70-200 mm f2.8 -as objektívet. A karnevál a maga 5 órás időtartalmával remek lehetőség volt megismerkedni az objektívvel, kitapasztalni és megtanulni a megfelelő használatát.

Karnevál EGYEDÜL

Cypruson számos nemzetiség és ebből kifolyólag sok különböző kultúra is megtalálható, főként oroszok és angolok, de élnek még itt “filippinók”, görögök, törökök és persze magyarok is. Egy-egy közösség összefogva saját kultúrájából, történelméből, filmekből, rajzfilmekből merített ötletet. Természetesen a cyprusiak azok, akik igazán elengedik magukat a karneválon. Néhány kép és később folytatodik a beszámolóm, görgesd végig a képeket!

 

 

A felvonulók közül könnyen elkaphattam őszinte, önfeledt pillanatokat. Nézzetek meg még néhányat! Engem vajon mi fogott meg bennük?

Valakinek izgalmas pillanatokat, valakinek unalmas órákat adott a karnevál

Anyukák és apukák, öregek és apró gyermekek a felvonulók között, egész évben készülnek a jelmezek és a dekorált szerelvények.

Első közös karneválunk.
Hű alattvalóim.
Ez már a tavasz, illatok, napsütés, színkavalkád újra itt vagyunk

Sok-sok nevetés, elkattintott kép és új tapasztalatok után a karnevál lassan véget ért. Remélem tetszettek a képek és felkeltettük érdeklődéseteket. Emlékeztek amikor azt írtam: ” a cyprusiak engedik el magukat a legjobban” ?

Cyprusi Filippino
A cyprusi “Filippinó”

Hamarosan újabb beszámolóval jelentkezem addig is írjátok meg észrevételeiteket hiszen minden építő jellegű gondolatra nyitottak vagyunk.

Piku

One thought on “CARNIVAL IN LIMASSOL – EGY KORA TAVASZI KARNEVÁL”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.