Az emberek – leginkább hölgyek – fotózásának egészen különleges válfaja az úgynevezett budoir photography, aminek legfőbb jellemzője a képek intimitása, romantikus vagy éppenséggel erotikus hangulata. Ezek a fotográfiák sok esetben “privát használatra” készülnek, vagyis csak a modell és partnere láthatja őket. Ezzel szemben a glamour photography a nagy nyilvánosság számára készülő fotókat jelent, amelyeken a modell teljesen felöltözve vagy egyre kevesebb ruhában, néha meztelenül mutatkozik, általában valamilyen erotikát sugalló pózban. Mi e két terület határait egybemosva igyekeztünk összehozni egy sorozatot a Phototrip stúdióban.

Ahogy a képeken látható a képek egyszerre igyekeznek intimitást és nemi erotikát is felmutatni, ezzel egyidejűleg pedig igyekeztünk a lehető legkevesebb  kellék felhasználásával dolgozni. Ami kellék mégis megjelenik a képeken, azoknak mindig fontos szerepük van. A fotók egyébként az anity.hu számára készültek és ott is jelentek meg (ide és ide kattintva megtekinthetőek a bejegyzések).

A budoir és glamour stílusú képek természetesen ez alkalommal is a jól bevált Sony a99-el készültek, amelyen ez alkalommal a parádés eredményeket produkáló Sony AF 70-200 F2,8 G SSM optika dolgozott.

A megvilágításról hol kettő, hol három Lencarta Studio Flash gondoskodott, a fotózás során ezekre az éppen szükség szerinti softbox-okat, méhsejtrácsokat vagy éppen snoot-okat helyeztem. Hosszas kísérletezgetés során jutottunk el a végeredményekhez, Anita kitartóan, türelmesen pózolta vagy éppen várta végig a folyamatot, ezúton is köszönet érte! És persze ez alkalommal is jelen volt, majd a Legváratlanabb pillanatokban sétált/feküdt be a set-be Döme kutyám, aki ez alkalommal is nehezen viselte (egy idő után) hogy nem az övé a figyelem…

A sorozat elkészülte, majd a képek leválogatása után (nagyjából tízszeres mennyiségű képből válogattuk ki a végül felhasználtakat, amelyek budoir és glamour kategóriájúak remélhetőleg egyszerre) jöhetett az ugyancsak hosszadalmas utómunka. Itt és most még tovább szűkített válogatást mutatok meg, a teljes sorozatok az anity.hu-n tekinthetőek meg.

Péter